BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 25, 2011

BERAT MATA MEMANDANG,,BERAT LAGIK BADAN AKU !!!!

Aduyai nyer pun (cilok skit tagline johan raja lawak)…Tadik,,,gua pegi klinik…Tujuan asal gua pegi klinik tuh adalah utk amik MC sambil mengurat awek2 receptionist dan amik ubat sbb selsema & sakit tekak…Sebaik sahaja gua masuk bilik doctor,,,seorg doctor lelaki berbangsa India aisatsu gua…Beliau pun memulakan rutin2 dan prosedur2 biasa seorg doctor utk merawat seorg pesakit macho…Habis je beliau buat medical check,,,gua pun request kat doctor tuh utk timbang berat badan…Gua saje2 je sbb dah lama betul gua tak berdiri atas penimbang nih…Mengidam plak rasanya…

Bile gua diri je dgn kaki ayam kat atas penimbang tuh,,,bacaan menunjukkan 72KG… Owww mai god..…Terkejut betul gua…Masih kuat dlm ingatan gua yg kali terakhir gua timbang berat badan adalah kat rumah Shahrin Panasonic dgn catatan berat 66KG….Itu masa lagik beberapa minggu nk raya…Ape ke jadahnye semua ini ???

Dlu,,time gua sekolah,,,gua kurus giler…Berat gua masa form 5 adlh 53kg….Berat tuh berkekalan sampai la lagik 7 bulan terakhir kat Jepun…Atas nasihat seorg Pembina Badan @ Body Builder,,, gua amik additional supplementSupplement tuh adalah serbuk coklat dgn nutritions seberat 5Kg…Gua rasa supplement tuh still ade lagik kat rumah Totoro kat Jepun

Dan mulai sekarang,,,gua akan berusaha utk turunkan berat badan gua kepada 63Kg…Tapi gua malas nk eksesais…Hahahaha….Gua hanya harap pada tindak balas metabolism dlm badan…Gua percaya,,,kalo metabolism gua tinggi,,,itu sudah cukup utk kasik lemak2 dlm badan gua terhapus dgn jayanya tanpa gua perlu bersusah payah kluarkan duit gi gym…Cume,,,gua perlu control makan…Gua rasa idea gua nih mmg bernas…Kan kan??...

Dan dengan itu,,,gua nk share mende alah nih dgn lu org….Nah !!!

3 comments:

aReLaN said...

hahahah...bkn ko je.ak pn skang ni dh mkin kritikal rsenya.dh terlebih sket BMI dr yg sepatutnya.dou shiyou....

aMaryLLiXe said...

hahaa..nnti aku potong ko dlo lg kurus! kte nie dh makin tua kne kawal mkn skit.. btw, kalo nak naikkan metabolisme, minom green tea amat baik.. =)

mr D said...

mat leh:
aku rasa nih sume adelah side effect dari environment keje industri yg sgt pressure...sbb kite tensen,,busy je,,makan pun tak terkawal...makan ikut sesuka hati dan anytime...pastuh,,takde eksesais...lepas makan terus tido...hahaha

aliah:
ek eleh,,takde chance ko nk potong aku...hahaha...aku sdg berusaha keras kaw2 nih...nih sumer demi sluar yg baru beli...hahaha...